Na obsah stránky
Domů > Víkendové setkání

Víkendové setkání

Vzhledem k současné zdravotní situaci předpokládáme, že nebude možné uskutečnit ani jarní víkendové setkání 2021. Mrzí nás to, stýská se nám, ale je nutné přijmout a respektovat situaci jaká je. O všech novinkách v tomto směru budete samozřejmě včas infomováni.

--------------

Víkendové setkání 15. – 17. listopadu 2019

Po Brně jsme se sešli opět v Praze a to – znovu po 14 letech - ve sboru Českobratrské církve evangelické v Klimentské ulici. Na adrese, kde zcela od začátku samostatné existence - již 27 let – má pronajaté prostory (kanceláře) naše Středisko. Za tuto možnost jsme místnímu sboru opravdu vděčni, stejně tak za vstřícnost a milé přijetí během nedávného setkání.

Nejen oficiální program, který zahájil v pátek večer krátkým biblickým slovem ředitel celého Střediska celostátních programů a služeb David Michal, pokračoval v sobotu povídám o Jeanu Vanierovi a zkušenostmi ze života zařízení Archa, zaujal odpoledním vyprávěním o tibetských uprchlících v Indii a večer nás ztišil u přednesu laskavé poezie Jaroslavy Hudcovicové, prokládané a doplněné krátkými kytarovými vstupy a klavírní improvizací ALE – a někdy především - možnost osobních setkání a rozhovorů účastníků, kteří se opět sjeli z různých míst republiky. A byli rádi, že mohou být opět spolu.

Tak věříme, že i když podmínky pro organizaci setkání jsou z různých důvodů obtížnější než dříve, nebyli jsme spolu naposledy. A již nyní přemýšlíme a kde a kdy příště. A těšíme se, že třeba přijdou či přijedou i ti, kteří s námi dosud nebyli.

PRÁZDNINOVÉ POBYTY

Již řadu let (od r.1994) se konají na Veselce, asi 5km od Vimperka, prázdninové pobyty pro lidi se zrakovým postižením a jejich přátele.

Objekt, ve které se pobyty konají je majetkem Evangelické církve metodistické. V současné době je k dispozici  8 pokojíků (2-4 lůžkových, celkem 22 lůžek), kuchyň a společenská místnost, která slouží též jako jídelna. Dvě WC a koupelna se sprchou jsou v horním patře a WC + sprcha též v přízemí hlavní budovy.

Program bývá vycházkově - turistický podle možností a sil účastníků. Chceme však nechat čas i na vzájemné rozhovory a každodenní ztišení nad Božím slovem.

Jsme vděčni, že i přes všechny nejistoty mohlo i v létě 2020 třináct účastníků prožít na přelomu července a  srpna příjemný týden v krásném a klidném prostředí i milém společenství. To vše umocněné pěkným počasím.

Nikdo z nás netuší jaká bude situace v r. 2021. Ale naděje umírá poslední a tak máme zadaný termín i na tento rok a to na dny 31. července - 7. srpna 2021

Chata Veselka

Pro informaci a orintaci též sdělujeme, že cena  v loňském roce byla stanovena na 1 900 Kč. Do její celkové výše je zahrnut poplatek za ubytování, spotřeba elektřiny, benzínu (dovozy účastníků, nákupy) a cena potravin.

Jakékoli bližší informace získáte na telefonu (732 324 956) nebo mailové adrese (szp@scps.diakonie.cz) Střediska.