Na obsah stránky
Domů > Akce a události > Setkávání

Setkávání

VÍKENDOVÉ SETKÁNÍ

p1080164.jpg Poslední víkendové setkání lidí se zrakovým postižením a jejich přátel se tentokrát konalo během víkendu 18. – 20. května v Praze, ve sboru Církve bratrské ve Vrázově ulici.

Úvodní pobožnost pro nás připravila sestra farářka Jana Křížová ze sboru Evangelické církve metodistické v Praze 2. Textem z 2. kapitoly knihy Skutků i svým slovem připomněla význam i smysl seslání Ducha svatého, který je pro nás skutečným darem i pomocí.

Prorok Samuel – jeho život, vztah k Bohu i k lidem – o tom jsme slyšeli i hovořili během sobotního dopoledního výkladu, který připravil br. Josef Červeňák.V současné době je farářem sboru Evangelické církve metodistické ve Slaném. Kromě toho je dlouholetým dobrovolným spolupracovníkem Střediska, jeho nedílnou součástí.

Víte, s kolika náboženstvími se můžete setkat v Indii? Na to asi neexistuje odpověď. A tak alespoň s některými z nich nás v sobotu odpoledne zajímavým výkladem  prokládaným hudebními ukázkami seznámila religionistka Mgr. Jitka Schlichtsová.

Marek Šlechta, Veronika Mannová, Tomáš Ludvíček a Lee Andrew Davison to jsou členové vokální hudební skupiny Let´s go. Americké spirituály, které patří do jejich repertoáru, nás provázely sobotním večerem.

Tomáš Ludvíček
Irena Vlasáková
Veronika Mannová
V neděli dopoledne jsme se potom jako obvykle zúčastnili bohoslužby v místním sboru a ještě jednou si připomněli, co nám Bible říká o seslání Ducha svatého. Tentokrát na základě slov z Janova ev. 16. kapitoly.

Ještě společný oběd a potom již jenom rozloučení a naděje či přání?, že se sejdeme zase  někdy příště.

PRÁZDNINOVÉ POBYTY                    Ilustrační fotografie 2 - čtyři lidé stojí na lesní cestě

Letní pobyt pro lidi se zrakovým postižením a jejich přátele se bude i v tomto roce konat na Šumavě, na chalupě Veselka asi 5 km od Vimperka a to v termínu 28. července - 4. srpna 2018.

Ubytování ve 2 - 4 lůžkovým pokojích se společným příslušenstvím, stravování celodenní v místě - teplé obědy, studené večeře.

Program vycházkově - turistický podle možností a sil účastníků. Chceme nechat čas i na vzájemné rozhovory a každodenní ztišení nad Božím slovem.

Celková cena, která obsahuje platbu za ubytování, stravování, elekřinu a benzín (dovozy účastníků, nákupy) byla pro letošní rok stanovena na 1 800Kč. Poplatek je vybírán přímo na místě, cestovné si hradí každý sám.

Přihlašky na telefonech či adrese (i e-mailové) Střediska. Zde je možné získat také další, upřesňující informace.

Chata Veselka