Na obsah stránky
Domů > Víkendové setkání

Víkendové setkání

15. – 17. listopadu 2019

Po Brně jsme se sešli opět v Praze a to – znovu po 14 letech - ve sboru Českobratrské církve evangelické v Klimentské ulici. Na adrese, kde zcela od začátku samostatné existence - již 27 let – má pronajaté prostory (kanceláře) naše Středisko. Za tuto možnost jsme místnímu sboru opravdu vděčni, stejně tak za vstřícnost a milé přijetí během nedávného setkání.

Nejen oficiální program, který zahájil v pátek večer krátkým biblickým slovem ředitel celého Střediska celostátních programů a služeb David Michal, pokračoval v sobotu povídám o Jeanu Vanierovi a zkušenostmi ze života zařízení Archa, zaujal odpoledním vyprávěním o tibetských uprchlících v Indii a večer nás ztišil u přednesu laskavé poezie Jaroslavy Hudcovicové, prokládané a doplněné krátkými kytarovými vstupy a klavírní improvizací ALE – a někdy především - možnost osobních setkání a rozhovorů účastníků, kteří se opět sjeli z různých míst republiky. A byli rádi, že mohou být opět spolu.

Tak věříme, že i když podmínky pro organizaci setkání jsou z různých důvodů obtížnější než dříve, nebyli jsme spolu naposledy. A již nyní přemýšlíme a kde a kdy příště. A těšíme se, že třeba přijdou či přijedou i ti, kteří s námi dosud nebyli.

PRÁZDNINOVÉ POBYTY

I v  roce 2019 se na  přelomu července a srpna uskutečnil pravidelný týdenní rekreačně turistický pobyt na Šumavě. Jako obvykle se denní program skládal z vycházek po okolí, které nám, jak se zdá, nikdy nezevšední, času na odpočinek či vzájemné rozhovory i každodenní večerní ztišení nad Biblí. Letos jsme se zabývali knihou proroka Jonáše. Nebylo nás sice mnoho, ale i tentokrát vytvořili účastníci příjemné společenství a věříme, že s pobytem byli spokojeni

Pokud to bude možné, rádi bychom příští pobyt uskutečnili  od 25. července do 1. srpna 2020.

Chata Veselka